Onze werkwijze

In de meeste gevallen worden wij als hoofdaannemer aangesteld. We nemen het complete werk aan en verzorgen voor de opdrachtgever het hele bouwproces vanaf de eerste schep in de grond tot en met het schilderwerk. Steeds vaker komt het voor dat we bij een eerste idee al gevraagd worden om mee te kijken naar de plannen die u, als opdrachtgever, heeft. Leest u snel verder hoe wij werken.

 

1
Kennismaking

Gedurende het kennismakingsgesprek bespreken we uw bouwplannen. Tevens laten we u zien hoe wij werken en wat u van ons mag verwachten. Op basis van dit gesprek kijken we samen of we verder gaan naar de voorfase. U krijgt na het kennismakingsgesprek een aanbod voor het vervolgtraject: de voorfase.

2
Voorfase

De voorfase kan op twee manieren starten. Enerzijds kan het zijn dat u nog geen ontwerp heeft en dat we derhalve samen een architect of bouwkundig tekenaar zoeken. We ontwikkelen een ontwerp dat voldoet aan uw wensen en passend bij het budget. Wij zullen af en toe dan ook aangeven indien onderdelen niet passend zijn bij het budget dat u voor ogen heeft.

Anderzijds kan het zijn dat u al een voorlopig ontwerp heeft. Samen met u en uw architect bekijken we, op basis van een raming, of het ontwerp past bij uw budget. Soms blijkt dat we het definitieve ontwerp dan aan moeten passen.

Als het ontwerp vervolgens gereed is, starten we de calculatie. Tijdens het calculatieproces berekenen we de gedetailleerde prijs van het bouwplan. Aan het einde van de voorfase beschikt u over een bouwplan dat past bij uw wensen en budget én een offerte voor de uitvoering van het bouwplan.

3
Opdrachtverstrekking

Als u de offerte heeft goedgekeurd, stellen wij een opdrachtovereenkomst op. Deze opdrachtovereenkomst sturen wij u toe, zodat u deze alvast kunt doornemen. We bespreken deze vervolgens gezamenlijk op kantoor en tekenen tot besluit.

4
Werkvoorbereiding

De opdracht is getekend en de bouwplannen liggen klaar. Wij gaan nu voor u aan de slag met de werkvoorbereiding. Hier komt heel wat bij kijken. Afhankelijk van de grootte van het bouwplan nodigen wij u één of meerdere malen op kantoor uit om de verdere uitwerking van de materialen vorm te geven en u te begeleiden in de definitieve keuzes voor de afwerking. Onze uitvoerder stelt een planning op. Vervolgens bestelt onze werkvoorbereider de diverse elementen en materialen en stelt onderaannemers aan. Deze werkvoorbereidingsfase is voor ons cruciaal om een vlotte planning van de bouw te laten plaatsvinden.

5
Bouwen

Het is zo ver. We gaan bouwen! Gedurende de bouw wordt u begeleid door de uitvoerder op het project. Hij coördineert de bouw en let op de veiligheid. Wij werken zoveel mogelijk met een vaste ploeg op het werk. Zeker in het eerste deel van de bouw ("ruwbouw"). Hiermee waarborgen we de kwaliteit van uw bouwwerk. Als de bouwwerkzaamheden bijna zijn afgerond spreken we een opleverdatum af. Op de dag van de oplevering maken we een rondje over de bouwplaats en dragen wij u de sleutel over.